Leírás a könyvről
Mindannyian ismerjük a rizst, ám valószínűleg kevesen vagyunk tisztában azzal, hogy mennyi változata létezik, és mennyire változatos módokon lehet felhasználni konyhánkban. A rizs nem egyszerű köret, és nem is szimplán fontos gabonaféle, hanem a világ népességének felét tápláló gluténmentes élelemforrás és kultúraformáló tényező.
A rizs termesztését és elkészítését forradalmosító Lotus Foods alapítói által írt Rizs az élet a világ különböző tájairól származó receptek és történetek segítségével mutatja be a rizs varázslatos sokszínűségét, legyen szó előételekről, levesekről, főfogásokról vagy akár desszertekről. Többek között olyan izgalmas és ízletes ételek készítését sajátíthatjuk el ebből az átfogó könyvből, mint az
Omurice
Közép-jávai nasi goreng
Zöldséges temaki
Pibimbap gombával és cukkinivel
Jollof rizs
Arroz con pollo
Tavaszi minestrone fehérbabbal és fekete rizzsel
Khichdi répával és spenóttal
Az éltető rizs 65 receptje bemutatja a rizs csodálatos sokoldalúságát, és különösen ajánlott a gluténmentes étrendet folytatóknak - no és azoknak, akik szeretnék megismerni és megízlelni a több ezer éves rizskultúrát.