Nincs engedélyezve a javascript.
mobius_brand_elemek6.jpg
Moobius online könyváruház | Az ország legjobb könyves ajánlatai
2022. december 3.
Karácsonyi ajándékötletek nagyszüleidnek

Karácsonyi ajándékötletek nagyszüleidnek

Könyvajánló

Nagyszülők, ők azok, akik – ha kell, ha nem – mindig ellátnak bennünket finomságokkal, akik fáradhatatlanok, ha családi ügyekről van szó, és akikre bizton számíthat az egész család. Éppen ezért kifejezetten fontos, hogy érezzék hálánkat, különösen karácsonykor, ezért elhoztunk nektek egy könyvajánló listát olyan könyvekkel, amik különböző érdeklődési körrel rendelkező nagymamáknak és nagypapáknak szólnak.

Az év természetfotói – Magyarország 2022

Természetfotók, testközeli élményekből, cseppet sem hétköznapinak számító ábrázolásmóddal. A gyűjtemény olyan darabokat tartalmaz, amik nemcsak lélegzetelállítóan örökítik meg a pillanatot, de ezenfelül a képek összeállításának köszönhetően a természetkedvelő nagyszülők mellett a művészkedvelők számára is tökéletes ajándékká teszik a könyvet.

A naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége pontosan 30. alkalommal rendezte meg idén hazánk legnagyobb hagyományokkal bíró, legnagyobb presztízsű természetfotós pályázatát: Az Év Természetfotósa pályázatot. Ez az a pályázat, amit minden magyar természetfotós meg akar nyerni. Idén különösen jó képek gyűltek össze, ezeket mutatjuk meg ebben a csodálatos albumban.

Az év természetfotói - Magyarország 2022

Az év természetfotói - Magyarország 2022

Alexandra Kiadó (A), 2022.11.09.
A naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége pontosan 30. alkalommal rendezte meg idén hazánk legnagyobb hagyományokkal bíró, legnagyobb presztizsű természetfotós pályázatát: "Az Év Természetfotósa" pályázatot. Ez az a pályázat, amit minden magyar természetfotós meg akar nyerni. Idén különösen jó képek gyűltek össze, ezeket mutatjuk meg ebben a csodálatos albumban.

Armando Lucas Correa: Az elveszett lány története

Egy szívszorító, de annál tanulságosabb történet a szeretet erejéről, a bűntudattal való megbirkózásról, és arról, hogyan lehet új életet kezdeni. Bepillantást nyerünk a náci hatalom által fenyegetett világba, ami mély érzéseket ébreszt, és egyúttal történelmi tudással is gazdagítja olvasóját.

„Az elejétől a végéig lélegzetelállítóan összefonódik minden szívdobbanással.” – The New York Times

Berlin, 1930-as évek. Amanda Sternberg és férje, Julius boldog jövőről szőtt álmai szertefoszlanak, amikor a náci hatalomátvétel után be kell zárniuk könyvesboltjukat, majd koncentrációs táborba hurcolják Juliust. A kétségbeesett Amanda gyermekeivel Dél-Franciaország felé menekül, ahol egy régi családi barát özvegye beleegyezik, hogy befogadja őket.

Az elveszett lány története

Az elveszett lány története

Armando Lucas Correa
Alexandra Kiadó (A)
Berlin, 1930-as évek. Amanda Sternberg és férje boldog jövőről szőtt álmai szertefoszlanak, amikor a náci hatalomátvétel után be kell zárniuk könyvesboltjukat, majd koncentrációs táborba hurcolják Juliust. A kétségbeesett Amanda gyermekeivel Dél-Franciaország felé menekül, ahol egy régi családi barát özvegye beleegyezik, hogy befogadja.

Harsányi Zsolt: Ember, küzdj' ... – Madách Imre tragédiája

Tökéletes olvasmány azoknak a nagyszülőknek, akik mindig is érdeklődéssel fordultak az irodalom és a nemzeti eszme felé, de azok számára is, akiket érdekelnek az életutak és az abból levonható tanulság. Az életrajz ráébreszti az olvasót arra, hogy mennyire összetett is egy ember identitása, valamint arra is, hogy mennyire függünk a körülöttünk lévő történésektől, közegtől.

Madách Imre, Az ember tragédiája szerzője. A legtöbben valószínűleg csak ennyit tudnak a magyar irodalom egyik legjelentősebb alakjáról, holott Madách fordulatos, botrányoktól sem mentes élete maga is egy regény lapjaira kívánkozik, ahogy kora, a szabadságharcot megelőző pezsgő évtizedek, és az azt követő brutális megtorlás és letargia évei is.

Harsányi Zsolt felejthetetlen könyvei mindig gyönyörű ajándékként szolgálnak – nincs ez másképpen ezzel az újdonságunkkal sem.

Ember, küzdj" ...

Ember, küzdj' ...

Madách Imre tragédiája

Harsányi Zsolt
Alexandra Kiadó (A)
Madách Imre: Az ember tragédiája szerzője. A legtöbben valószínűleg csak ennyit tudnak a magyar irodalom egyik legjelentősebb alakjáról, holott Madách fordulatos, botrányoktól sem mentes élete maga is egy regény lapjaira kívánkozik.

Jennifer Koslo: Vérnyomáscsökkentés

Könyvválogatásunk közé nemcsak szórakoztató, de tanulságos és hasznos könyvet is szerettünk volna elhelyezni, ami megkönnyítheti az idősebb olvasók mindennapi életét. Jennifer Koslo könyve éppen ezt a célt szolgálja, ugyanakkor érdekes és hasznos lehet azon nagyszülők számára is, akik hisznek az egészséges életmódban, táplálkozásban, és továbbra is szeretnének ezen az úton maradni.

Ha magas vérnyomással küzdünk, nagy kihívásnak tűnhet étkezési szokásaink megváltoztatása és nátriumfogyasztásunk figyelése, ez pedig még stresszesebbé teheti mindennapjainkat. Jennifer Koslo egyszerű, ám nagyon hatásos 21 napos DASH-diétára alapuló étrendje segítségével természetes módon mérsékelhetjük sófogyasztásunkat, és kímélhetjük szívünket.

Vérnyomáscsökkentés

Vérnyomáscsökkentés

Jennifer Koslo
Alexandra Kiadó (A), 2019.
Ha magas vérnyomással küzdünk, nagy kihívásnak tűnhet étkezési szokásaink megváltoztatása és nátriumfogyasztásunk figyelése, ez pedig még stresszesebbé teheti mindennapjainkat.
Jennifer Koslo egyszerű, ám nagyon hatásos 21 napos DASH-diétára alapuló étrendje segítségével természetes módon mérsékelhetjük sófogyasztásunkat és kímélhetjük szívünket.

Angyalok – Minden napra egy gondolat: 365 gondolat

Újabb évhez közeledve felmerül a lehetőség egy újévi fogadalomra, célok kitűzésére, összegzésre. Ez a könyv egy útmutató, ami segítséget támaszt, és pozitív felfogást nyújt a monoton hétköznapok sűrűjében, ahol könnyen el tud veszni a kitűzött cél.

Mindennap szükségünk van az angyalok segítségére és egy lélekmelengető gondolatra. A tökéletes ajándékként szolgáló naptárban írók, művészek és történelmi személyiségek angyali bölcsességei olvashatók a gyönyörű illusztrációk mellett, hogy szeretteink egész évben érezhessék, az angyalokkal együtt mi is figyelünk rájuk.

Angyalok - Minden napra egy gondolat

Angyalok - Minden napra egy gondolat

365 gondolat

Wölfinger Kitti
Alexandra Kiadó (A), 2020.
Gondolatok minden napra
Minden nap szükségünk van az angyalok segítségére és egy lélekmelengető gondolatra. A tökéletes ajándékként szolgáló naptárban írók, művészek és történelmi személyiségek angyali bölcsességei olvashatók a gyönyörű illusztrációk mellett, hogy szeretteink egész évben érezhessék, az angyalokkal együtt mi is figyelünk rájuk.